back

Därför drar vi nu igång vår utvecklingsblogg Skånetrafiken 2020!

Karl-Johan Hjertström
Tidigare i år rullade MalmöExpressen igång. Fotograf: Karl-Johan Hjertström

Det är oerhört spännande att jobba på Skånetrafiken just nu. En verksamhet som påverkar 250 000 människor som reser med oss varje dag och med en ambition att dubbla det. Ett kollektivtrafikföretag som gått i bräschen i Sverige länge med appar, Infotainment-system, digitala biljettsystem, MalmöExpressen och mycket annat. 

Vi är just i färd med att lansera en modern mobilanpassad webb- och e-handelsplattform som tillsammans med kund- och analyssystem ska hjälpa oss sätta kunden i centrum. En plattform att bygga på för framtiden.

Och nu har vi dessutom fått ett spännande uppdrag från Region Skåne, med medfinansiering från Vinnova, att lyfta oss in i den digitaliserade framtiden vi kallar ”Framtidens Resesystem”. Vi har rekryterat en rad spännande nya kompetenser och är just i färd med att rigga projekt med samarbetspartners och labb-miljöer. Allt för att steg för steg ta fram nya koncept kring betalsystem, information och tjänster kring människors resande i kollektivtrafiken.

Vi kommer att vilja involvera kunder och intressenter i vår utveckling för att få återkoppling och dialog, både här på bloggen men kanske också i pilotprojekt eller i vårt labb. Då kan vi 2020 stoltsera med världens bästa användarupplevelse inom kollektivtrafik. Varför sikta på något mindre?

Vi hoppas att vi med vår blogg ska sätta avtryck i vår bransch, men också att andra branscher kommer med inspel och att vi kan byta erfarenheter.  Vi är nämligen fullständigt övertygade om att genom att ta tillvara olika synsätt så driver vi utvecklingen framåt – tillsammans.

Därför ser vi med spänning fram emot vad vi kommer att diskutera här, vilka frågor som engagerar oss och vilka erfarenhetsutbyten som vi kan göra kring framtidens kollektivtrafik.

Följ oss gärna här och var med på vår resa!

 Ulrika Mebius, Press- och Informationschef

 Martin Güll, Affärsutvecklingschef

Skånetrafiken

Skånetrafiken