back

Allt ljus på skyltarna – nu gör vi om

Nu sker en uppdatering av våra digitala skyltar. Trafikinformationen på bussarna blir mer relevant – och dessutom presenterad i ett mildare, mer behagligt sken.

Digital skyltning omfattar de bildskärmar som du ser på bland annat hållplatser, bussar och tåg. De visar information som hela tiden uppdateras, som bussarnas trafikinformation till exempel. Det pågår ett större jobb med att uppdatera skyltarna och nu är det snart dags att presentera delar av resultatet. Kunderna, resenärerna, är såklart en del av detta arbete, bland annat genom kundundersökningar och användartester.

En av de första sakerna som ändras är att trafikinformationen på bussarnas bildskärmar prioriteras högre. Det innebär till exempel att information om tåg- och bussanslutningar visas under längre tid och på ett tydligare sätt. Avgångstider visas i nedräkningsformat, det vill säga i minuter till avgång och de dubbla skärmarna på bussarna används mer effektivt – trafikinformation kommer i vissa fall visas på båda skärmar samtidigt för att möjliggöra snabbare överblick.

Huvudprincipen är att informationen på bildskärmarna ska utgöra ett värdefullt komplement till Skånetrafikens app och webb, genom att den direkt kommer till resenären i avskalad form för att snabbt kunna uppfattas under resan.

Eftersom det dessutom varit en återkommande synpunkt från våra kunder att bildskärmarna på bussarna lyser för starkt inför vi också ett så kallat ”nattläge” på skärmarna. Det innebär att innehållet med trafikinformation skiftar till mörkare färgsättning på kvällar och nätter. Detta för att minska mängden ljus som bildskärmen sänder ut och skapa en behagligare upplevelse.

Nedan är ett exempel på hur det kan komma att se ut i ”nattläge”.

 

 

 

Vi ses i kollektivtrafiken!

 

 

 

 

/Rezgar Hayder

 

 

 

Rezgar Hayder

Rezgar Hayder

2 kommentarer på “Allt ljus på skyltarna – nu gör vi om”

 1. Hej,
  Undrar om ni har haft kontakt med Synskadades Riksförbund? Personer med synskada kan inte läsa nu för tiden på de nya tavlorna både för storlekn av texten och färgorna på tavlorna, syns ingen kontrast. Finns änu mer att skriva men deyya är bara en del som försvara deras vardag. De har samma retighete som alla andra att tar sig till skola samt jobb och röra sig fritt i samhälet utan att de går tiil någo och fråga hella tiden ” Vad står på tavlan.
  Kontakta någon Region Skåne syncentral.

  1. Hej!
   Vi tar givetvis hänsyn till sådana aspekter också. Kan du berätta om vilka skyltar du specifikt talar om?
   /Rezgar Hayder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *