back

”Triggas alltid av nya utmaningar”

Hur funkar det egentligen när vi ger skåningarna skjuts? Nu släpper vi ”Skjuts med Suuz” – minutkorta program i våra sociala kanaler där Suuz Cronstam pratar med folk på stan och våra resenärer om vad de tycker. Vad får man absolut inte göra på bussen? Vad är punktlighet för dig? Och hur tänker du om hållbarhet och kollektivtrafik?


Suuz känner du säkert igen som rösten bakom Din Gata, hon är en av Malmös största nöjesprofiler. Med produktioner som RnB Out Loud, I Am Music och Bröllopet bakom sig är hon ett känt ansikte från de stora scenerna. Här berättar hon lite själv om sina tankar kring samarbetet med Skånetrafiken. Vill du se resultatet? Kolla då vår youtubekanal, youtube.com/skanetrafikenfilm

Vad tänkte du när Skånetrafiken hörde av sig och ville samarbeta?

”Jag triggas alltid av nya utmaningar. Att prata med stressade pendlare måste vara en av de största, tänkte jag när jag tackade ja. Jag tycker om att närma mig människor och Skånetrafiken verkar ha lite samma utgångspunkt.”

Hur reser du själv?

”Jag reser både med bil och buss, när jag är stressad så väljer jag bilen men det absolut bästa är egentligen buss, för att slippa parkering och sånt. När jag tänker buss så är det en bekvämlighet, du går på och av och sen är du bara framme. ”

I det första programmet frågar du folk vad man får göra på bussar och tåg, vad tycker du själv att man inte får göra på bussen?

”Det är bara väskan på sätet som stör mig. För övrigt får du göra vad du vill – käka, smaska, prata högt, dansa eller vad du vill. Prata gärna högt i mobilen, för då smyglyssnar jag!”

Vad tycker du, är kollektivtrafik viktigt?

”Ja absolut, när man sitter i en bilkö och det är jättemycket folk börjar man tänka, dels på tiden det tar men också shit så mycket avgaser de här bilarna ger. Det är när du hamnar i såna situationer du verkligen förstår hur viktigt det är med kollektivtrafik.”

 

Korta fakta:
Namn: Suzanne ”Suuz” Cronstam
Ålder:  32
Bor: Malmö
Familj: Man och ett bonusbarn
Gör helst på fritiden: Myskvällar med film och godis

 

Skånetrafiken

Skånetrafiken