back

Semestertider – men vi jobbar på

Vi är väldigt glada över att så många hittar över till vår nya app! I mitt senaste blogginlägg skrev jag om de nyheter som var på gång under förra året och våren. Nu i efterhand kan jag konstatera att vi nästan lyckades med allt vi hade planerat!

En förbättrad biljett med större streckkod kom ut i slutet på förra året och efter det jobbade vi främst med Mitt konto och möjligheten att logga in för att skydda sina biljetter i appen. Den tjänsten blev färdig i början på året och kort därefter hade vi tänkt göra det möjligt att låna ut och ge bort biljetter. Det tog längre tid än beräknat men sedan midsommarveckan har vi i alla fall gjort det möjligt att låna ut aktiva 30-dagars och sommarbiljetter. Vi har verkligen kämpat för att bli färdiga så att ni kan låna ut era sommarbiljetter. Det har inneburit att vi fått skära ner funktionaliteten till ett minimum, men vi jobbar redan på att förbättra tjänsten och lägga till saker vi vet om saknas.

Tjänsten att kunna köpa biljetter till Danmark var också ett stort arbete och även om vi redan nu har utökat möjligheterna att söka resor i en stor del av Själland så jobbar vi fortsatt hårt med att förbättra spårinformation och realtidsdata i Danmark. Sådan data är inte helt lätt att få ordning på när den ska delas mellan länder. Vi måste till exempel säkerställa kvalitet och säkerhet så att vi inte ger felaktig information. Men vi tror att det blir mycket uppskattat när det är på plats.

Nu stundar semestertider men vi slutar inte jobba. I sommar ska vi göra en hel del av de förbättringar som ni användare har efterfrågat. Till exempel är det många som inte hittar hur man köper 24-timmarsbiljetter och 30-dagarsbiljetter. Det kommer bli bättre. Vi ska också lägga till möjligheten att söka både till och från på startskärmen i appen samt öppna upp för att era favoriter även ska kunna vara en favoritresa med start och mål. Vi ska också försöka se till att ni kan se fler sökresultat utan att behöva scrolla.

Hur mycket vi hinner med vågar vi inte lova men vi har höga ambitioner. Dessutom jobbar vi med att få ut den engelska översättningen av appen. Mer om allt det här berättar vi om längre fram. Ha en fin sommar!

Philip Sandell

Philip Sandell