back

Ta chansen att utveckla med oss!

Vi älskar API:er och kollektivtrafik! Därför gör vi nu vår trafikdata tillgänglig så att fler smarta och kreativa mobil- och apptjänster för resande kan skapas. Kom på meetup med oss och få reda på mer!

Vi på Skånetrafiken arbetar hårt för att utveckla vår egen app. Appen är hela tiden levande och vi lyssnar på våra kunders önskemål när det gäller olika funktioner.
Men säkert finns det saker som du som utvecklare funderat på och vill förbättra inom våra digitala tjänster. För dig har vi nu öppnat vår trafikdata. Det gör att du som utvecklare också kan arbeta fram appar eller andra mobilverktyg som alla resenärer i Skåne kan ha nytta av.

Samtrafiken, som är nationell samordnare för all kollektivtrafik i Sverige, har startat ett Trafiklab –  en community där du som utvecklare kan hämta data och API:er för kollektivtrafiken i Sverige.
Tillsammans med dem bjuder vi in till ett meetup. Där får du höra mer om vår data, om hur andra utvecklat tjänster på kollektivtrafikdata och du får också träffa några av oss som jobbar på Skånetrafiken och Trafiklab.

Vägen till framtidens tekniska innovationer för kollektivtrafiken börjar här. Vi älskar API:er och hoppas att du snart också ska göra det. Om du inte redan gör det förstås. Välkommen!

Antalet platser på träffen är begränsat, anmäl dig här.

/Carl Järsberg, Digital Strateg

 

 

 

 

 

 

 

Skånetrafiken

Skånetrafiken