back

Nya kompisar – nya möjligheter

I våras startade vi på Skånetrafiken tillsammans med Rosengård fastigheter, Kockums Ultimate och föreningen Somaliska freds ett projekt för att ge ungdomar i Rosengård möjlighet att lära sig spela ultimate frisbee och därmed träffa andra ungdomar som de vanligtvis inte träffar.

Ungdomsspelare från frisbeeföreningen Kockums Ultimate med säte i Västra hamnen undervisade ungdomarna som bor på Rosengård i sporten. Projektet startade med en kick-off och därefter hölls träningarna omväxlande i Västra hamnen och Rosengård. Ungdomarna reste en gång i veckan i 8 veckor mellan stadsdelarna med linje 5 (MalmöExpressen). Resultatet blev härliga träningar med mycket spring, frisbeekast och skratt. Nya delar av staden upptäcktes och viktigast av allt nya erfarenheter och kompisrelationer skapades. Flera av ungdomarna från Rosengård fortsätter att träna ultimate frisbee i föreningen Kockums Ultimate även efter att projektet avslutats. Kolla på filmen ovan för att höra ungdomarna själva berätta.

 

Iris Rehnström

Iris Rehnström