back

Nu får du bättre koll på trafiken

Nu kan du som användare följa din buss på en karta och få pushnotiser om akuta trafikstörningar!

Ett önskemål vi ofta får från er är bättre möjligheter att se var bussar och tåg befinner sig i realtid och bättre information om störningar. Så det går att se om man måste springa sista biten till busshållplatsen eller om man ska välja ett annat färdsätt.

Därför är vi nu extra glada att berätta att vi släppt två nya tjänster som hjälper dig med just detta! En livekarta och pushnotiser om förseningar.

Livekartan för just din linje hittar du genom att söka en resa och välja en avgång. Klickar du på kartan på din avgång ser du linjen och var bussarna eller tågen befinner sig. Tjänsten är under utveckling. En del brister har vi rättat till, men som med alla tjänster i appen är vi beroende av många olika system för att den ska fungera. Är en buss inte korrekt inloggad får vi till exempel inte rätt gps-koordinater och bussen kan då saknas på kartan eller uppföra sig märkligt. Vissa tåg kan också röra sig ryckigt eftersom att vi inte har samma gps-mottagning där som i bussar.

Nästa steg med livekartan blir att lägga till den på appens startsida där du väljer hållplats och kan se flera linjer samtidigt. Det hoppas vi bli färdiga med under våren. Vi ska också lägga till möjligheten att följa ett specifikt fordon och få lite information om fordonet.
För dig som inte kan använda vår app finns kartan också på skånetrafiken.se. Där du kan följa var stadsbussar, regionbussar och Pågatågen befinner sig. Även den tjänsten är under utveckling. Du hittar kartan här.
Hittar du fel med våra tjänster får du gärna kommentera här.

Den andra tjänsten – pushnotiser med akut trafikinformation – är tänkt att hjälpa dig vid akuta trafikstörningar. I appen kan du nu själv välja att följa en specifik trafikstörning som du vill ha löpande uppdateringar om. Tjänsten går självklart att stänga av om du inte vill ha några notiser.
Tjänsten kommer att bli mycket mer personlig. I nästa steg vill vi göra det möjligt att själv välja sträckor eller linjer att bevaka. Så att du som användare kan få trafikinformation för de sträckor du reser. Även här är appen beroende av flera andra system och många personer är involverade. Vi jobbar hårt med att korta tiden från det att ett problem uppstår tills dess att vi kan informera i appen om det. Samtidigt som vi jobbar på med en rad andra saker. Som till exempel möjligheter att använda värdekoder som betalning, förbättringar av gränssnitt och nya betalsätt. Mer om det berättar vi efter hand!

 

­­­­­­­­­

Philip Sandell

Philip Sandell