back

Vi är Sveriges bästa resesajt!

Varje år utser IDG Sveriges bästa 100 sajter. I år nominerades Skånetrafiken.se i kategorin ”Bästa resesajt” och på onsdagen stod det klart att vi kammade hem vinsten!
Det databaserade techmedia, event och marknadsföringsföretaget IDG utsåg i samarbete med Webbdagarna, nyligen Sveriges bästa 100 sajter. Gissa om vi blev stolta då vi inte bara var nominerade utan också vann i kategorin ”Bästa resesajt”. Dessutom mot flera tunga motståndare!
I sin motivering skriver IDG att vi på Skånetrafiken ”satsar ordentligt på det digitala”. Och det har vi verkligen gjort, inte minst under det gånga året.

Under 2018 och 2019 införde vi flera smarta tjänster, som en helt ny företagssida där det bland annat går att köpa och skicka biljetter till anställda och en webbaserad bokningstjänst för sjukresor – som direkt blev succé. Senast infördes också ett test av tjänsten ”fordon på karta”. Ett sätt att följa sin buss i realtid och bli ”hypnotiserad av att följa med när 171 svänger av på Kungsgatan”, som IDG så fint uttrycker det.

Vi jobbar hela tiden med att optimera innehållet och utseendet på sajten. Med hjälp av våra kundundersökningsverktyg utvärderar och omvärderar vi kontinuerligt vilka tjänster som används mest och som saknas. Vad som behövas lyftas eller prioriteras bort. Utseendemässigt har det också gjorts förändring. Färgerna och bilderna till exempel bytts ut. Det alarmerande röda har blivit mer rogivande och dämpat grått och gult. Menyer har försvunnit, slagits ihop och ersatts. Denna makeover har dock bara börjat och inom kort blir det en ännu större förändring av startsidan. Givetvis fortsätter fokus att ligga på det viktigaste – tillgänglighet och enkelhet – men mer plats ges till att göra sidan dynamisk; att lyfta bland annat aktuella erbjudande, projekt och uppdaterade nyheter.
Så, vi slår oss inte till ro med vår vinst, men den gör oss extra glada och stolta när vi fortsätter utveckla det digitala ytterligare! Nu vill vi ju fortsätta vara landets ledande resesajt!

Vi bloggar givetvis om alla våra största nyheter inom utveckling.
Här kan du till exempel läsa om företagstjänsten.
Klicka här för att komma till inlägget om apputvecklarnas jobb med ”Fordon på karta”.
Läs mer om vår webb-baserade bokningstjänst här.

Vill du läsa mer om IDG och Sveriges 100 bästa sajter? Här kommer du dit.

Skånetrafiken

Skånetrafiken