Nu kan du bevaka dina resor i appen och få pushnotiser vid förseningar!

Ännu en ny funktion är tillgänglig i appen. Nu går det att bevaka resor. Bevakningar är ett sätt för Skånetrafikens kunder att följa avgångar för en resa. Det går att bevaka både en avgång vid ett specifikt tillfälle eller skapa en prenumeration på en resa som görs ofta. Vi kan då skicka ut personliga pushnotiser om trafikstörningar när vi får information som på något sätt kan påverka din planerade resa.

Det kan vara information om att tåget blir försenat, att en hållplats är borttagen eller att en rutt är omlagd. Bevakningar har vi skapat med extra stor tanke på våra trogna pendlare som ofta åker samma resor varje dag och som kanske inte ser information om störningar på andra ställen i appen.

Bevakningar blev tidigt uppskattat i våra användningsundersökningar och där upptäckte vi också att inte bara pendlare var måna om att få personliga meddelanden för planerade resor. En överraskning för oss var hur omtyckt tjänsten var av alla de som av olika skäl har svårare att ta sig till hållplatserna. Som äldre eller kunder som reser med barnvagn till exempel.

Teamet som har arbetat med pushnotiser har varit väldigt blandat och bestått av många olika kompetenser. Designers har arbetat både med backendutvecklare, apputvecklare och med Skånetrafikens trafikinformationscentral (den avdelning på Skånetrafiken som arbetar med att blixtsnabbt få ut meddelanden om störning till bland annat kundtjänst, skanetrafiken.se och nu även appen).

Funktionen är resultatet av ett långt arbete som fortfarande pågår och som vi kommer att behöva förfina. Allteftersom bevakningar används så kan vi analysera information och få kunskap om hur mycket ni som reser vill bevaka era resor och vilken typ av trafikinformation som är mest uppskattad.

Nästa steg är att vi utvecklar akuta pushnotiser till de som sitter på en buss eller ett tåg som drabbas av en stor störning. Vi hoppas givetvis att ytterst få ska behöva få sådana meddelanden, men de resenärer som är med om ett längre stopp eller olycka kommer då att kunna få information direkt i mobilen.

Börja bevaka era resor! Ge oss gärna feedback på om informationen. Är den i tid och är den tydlig? Dessutom får ni gärna återkoppla till oss om hur det påverkar planeringen av ditt resande! Vill du tycka till ännu mer och vara med och påverka vår app så anmäl dig gärna som testperson!

Håll koll på dina resor i telefonen!

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *