back

Vill du vara med och ta fram framtidens kollektivtrafik?

Nordic
Foto: Mobile Heights

Som vi tidigare har berättat är Skånetrafiken med som partner för Nordic Internet Of Things Hackathon 2015 som går av stapeln i Lund den tionde till tolfte april. Under 50 timmar ska då tio lag komma på innovativa lösningar för framtidens smarta transporter och smarta hem. 

Bakom arrangemanget står förutom Skånetrafiken några av regionens största företag. Därför vill vi att just du som har idéer om hur ny teknik kan förbättra framtidens transporter ska anmäla dig! Kanske har du idéer för hur man enkelt ska kunna betala för resor? Eller kanske för att man ska kunna hålla koll på att fordonen är rena och prydliga? Eller något helt annat? Möjligheterna är helt enkelt oändliga.

Sista anmälningsdag är 17 mars och de uttagna lagen kommer att meddelas den 22 mars. Det enda du behöver ta med dig är din dator, en sovsäck och alla dina idéer.

Skånetrafiken

4 kommentarer på “Vill du vara med och ta fram framtidens kollektivtrafik?”

 1. Ni försöker ta fram nya mobila tjänster. Det är inte det jag saknar när jag reser med Skånetrafiken.
  Jag vill ha cykelställ med tak över där jag kan sätta min cykel.
  När ni bygger nya busshållplatser vid de större vägarna så kommer de så långt ifrån varandra att det blir väldigt långt att gå. Man måste normalt gå till hållplatsen på andra sidan när man kommer tillbaka.
  Det är ofta väldigt långa väntetider vid bussbyte. Åkte från Lund Råby till Kämpinge, 16/5 9:04
  Fick då vänta > 10 min vid Malmö C och > 10 minuters väntan i Höllviken. Den buss, 152 som skulle köra sista biten stod och väntade när buss 100 kom till Höllviken. Det var också en bra bit att gå vid Malmö C.
  Hela denna resa, Lund – Kämpinge, tog > 1,5 timmar. Med bil > 40 min,

  1. Hej! Tack för din input. Just den här bloggen handlar om vår digitala utveckling så därför kommer de delarna i fokus. Vi arbetar med en massa annan utveckling som rör fordon, tidtabeller och annat samtidigt.
   /Joakim, webbredaktör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *