Skånetrafiken gör just nu sin första förkommersiella upphandling och intresset har varit över förväntan från både leverantörer och intressentgrupper. Under den 18 och 19 april hjälpte en resenärspanel och en expertpanel oss att gå igenom idéförslagen från leverantörerna. Vi hade fått in 21 fantastiska idéförslag och efter ett sållningsarbete i tre steg har nu tre vinnare utsetts.

Dessa är Stockholmsbaserade Veryday, Attention-Great Works från Köpenhamn och det Malmöbaserade unga företaget Block Zero.

På tisdag den 26 april startar de vinnande företagen en intensiv konceptutveckling. Resultatet kommer att redovisas i ett öppet möte den 27 juni. Efter sommaren startar sedan en upphandling som ska se till att lösningar kan införas steg för steg i god tid innan vårt nuvarande avtal tar slut 2019.

Uppdatering!

Efter det positiva gensvaret har Skånetrafiken beslutat att ge ytterligare två leverantörer möjlighet att konceptutveckla biljettautomater. Vi är glada att meddela att ustwo och ÅF har accepterat utmaningen. Ett möte med de fem leverantörerna den 26 april inledde den åtta veckor långa konceptutvecklingsfasen.

Vid en första delavstämning den 11 maj kommer resultatet av leverantörernas användarundersökningar att avhandlas gemensamt. Tre designsprintar följer därpå och leder fram till ett redovisande möte den 27 juni.

Läs mer om de vinnande förslagen och deras fortsatta arbete i bloggen inom kort!

Framtidens biljettautomater – hur långt har vi kommit?

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *