Nu kan du som reser med Skånetrafiken inom Skåne göra det med en helt ny app. Vi hoppas att du tycker att det är lika spännande som vi tycker.

Förutom att göra det smidigt att hitta och genomföra dina resor med bland annat kartor och favoriter innehållen appen även personliga zoner, enklare rabatter och färre biljettyper. Du kan till och med ha din 30-dagarsbiljett i appen. Och fler förbättringar och nyheter kommer framöver, till exempel resor till Danmark och våra grannlän. Har du fler förslag på förbättringar vill vi inget hellre än att du hör av dig med dom till oss!

Vad menas då med personliga zoner? Vi har tagit bort våra fasta zoner och istället utgår zonen från dig och din resa. Det finns tre storlekar på zonen – liten, mellan och stor zon, där stor är hela Skåne. Storleken på zonen och hur den placeras sker automatiskt när du skriver in vart du vill resa. Med appen reser du sen hur du vill på din biljett inom din zon.

Vi vill med det göra det lättare och mer flexibelt att resa kollektivt i Skåne. På sätt och vis kan man säga att det är ett helt nytt sätt att resa.

Varför gör vi det här just nu? Avtalet för vårt nuvarande biljettsystem går ut i slutet av 2019 och vi måste oavsett ta fram något nytt. Istället för att vänta till sista minuten väljer vi att låta er resenärer testa vårt nya biljettsystem redan nu. På så sätt har vi tid att anpassa och förbättra både appen och biljettsystemet med hjälp av era synpunkter innan det är dags att dra ut kontakten till det gamla i slutet av 2019. Och för er som vill går det självklart bra att fortsätta resa med Jojo-kort fram tills dess.

Till en början finns det nya biljettsystemet enbart i vår nya app, helt enkelt för att det är enklast och mest effektivt att börja så. Vi behöver inte byta ut biljettautomater eller utrustning hos våra kundcenter och återförsäljare. Men med tiden kommer det att nya former av kort, biljettautomater och återförsäljare för att göra det tillgängligt för alla.

Vår resa mot framtiden har med andra ord bara börjat. Varmt välkommen ombord!

Nu börjar resan mot framtiden

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *