Har du någon gång känt stressen när bussen närmar sig hållplatsen att så fort som möjligt ta dig fram till den främre dörren i hopp om att få en sittplats? Då är du inte ensam. Nu gör vi det enklare och bekvämare för dig som åker stadsbuss i Lund.

Vi på Skånetrafiken driver ett flertal aktiviteter som syftar till att förbättra din reseupplevelse. Utöver nya betallösningar, reseinformation och smarta tjänster i samband med resan så ligger ett stort fokus på att optimera flödet när resenärerna går av och på bussen.

Med lanseringen av MalmöExpressen, alltså linje 5 i Malmö, följde möjligheten för våra resenärer att stiga på bussen i alla dörrar. MalmöExpressen har varit väldigt lyckad och nu vill vi ta det till nästa nivå och se hur påstigning i alla dörrar skulle fungerar i vanlig stadsbusstrafik.

Nu har du som reser med biljett i den nya Skånetrafiken-appen möjlighet att stiga på bussen i vilken dörr du vill i Lund. Aktiviteten drivs som ett pilotprojekt på stadsbussarna där.

Syftet med piloten är att:

  • Minska tiden vid av- och påstigning.
  • Minska trängseln på hållplatsen.
  • Öka punktlighet och minska stressen för föraren.
  • Förbättra fördelningen av resenärer i buss.

Om piloten i Lund faller väl ut kommer möjligheten till påstigning i alla dörrar införas i andra skånska städer. Vi håller er såklart uppdaterade om projektet här på bloggen längre fram!

Gå ombord var du vill på stadsbussarna i Lund

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *