Nu satsar vi på ökad kapacitet och bättre tidtabeller. De busslinjer som är fullast får fler avgångar!

Vi vill satsa lite extra på dig som reser ofta. Du ska få det lättare att få ihop vardagspusslet – hinna hämta på förskolan eller skolan, skjutsa till träningen eller bara avsluta eller starta arbetsdagen på ett bra sätt ombord. Därför inför vi i samband med tidtabellsskiftet den 19 augusti inte bara en ändring av tidtabellen utan också flera förbättringar. De linjer som har hög belastning får nu högre turtäthet eller fler bussar.

Det är första gången på många år som vi på Skånetrafiken fått förutsättningar att göra en stor trafiksatsning inom ramen för ett planeringsår. Det är vi mycket glada över!

Följande ändringar kommer du som reser med oss att märka:

Du som reser mellan Malmö och Lund får fler avgångar att välja mellan och mer plats på bussen. Det gäller både linje 130, 131 och 171. Vi har också satt in förstärkningar på linje 146 vilket gör resan smidigare för dig som reser mellan Trelleborg och Malmö.

Linje 100 har blivit förstärkt för att det ska bli mer plats på bussen – särskilt i de perioder då det är flest som vill resa.

Linje 222 stannar inte vid Laröd Östra, Berga Brohult och Berga trafikplats utan kör direkt mellan Lerberget och Helsingborg. Det betyder en snabbare resa in till Helsingborg från Höganäs och Lerberget. Det kommer fortfarande finnas tät trafik mellan Laröd Ö/Berga och Helsingborg/Höganäs med linje 220 som inte ändras.

Linje 545 kör nu hela vägen ut till det nya shoppingcentret C4 som ska öppna i oktober. Linjen har lagts om och nya hållplatser tillkommit.

Stadsbussarna:

Malmö: Linje 1, 6, 7, 8 och 32: De här linjerna förstärks på olika sätt. Med ledbussar, fler avgångar och extra bussar. Förhoppningsvis bidrar detta till mindre trängsel, kortare väntetid och bussar som håller tidtabellen.

Helsingborg: Linje 2 och 6 kör båda med fler turer på morgonen. Då blir det kortare väntetid och mindre trängsel. Hållplats Gullandersgatan försvinner på linje 6. Det är under 200 meter till närmsta alternativa hållplats i båda riktningar. Att hållplatsen tas bort betyder att resan blir kortare tidsmässigt. Detta gör det i sin tur möjligt att sätta in fler turer på morgonen. Linje 4. Fler turer på eftermiddagen bidrar till minskad trängsel. Linje 7: Du kan fortsatt resa till Långeberga även på helger.

Lund: Här utökar vi trafiken på linje 4. Det blir tätare avgångar både lördagar och söndagar för att matcha det stora resandet som finns på linjen. Lördagar kan du resa var 10 minut istället för var 15 och söndagar var 15 i stället för var 20.

Vi hoppas att vi med dessa satsningar kan underlätta ditt vardagspussel. Att förenkla och förbättra för dig är det vi strävar efter. Mitt och kollegornas mål är en kollektivtrafik i världsklass. Satsningen är ett litet steg mot det målet.

Fler bussar i Skåne!

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *