Vår resa fram till 2020 är redan i full gång. Ett av de första projekten som kommer att sättas live under nästa år och som kommer att innebära en tydlig och konkret förändring för våra kunder är projektet ”Digitalt kundmöte”. Projektet kommer också att vara ett av våra teman på bloggen och ni kommer regelbundet få följa arbetet och få möta ett flertal olika experter från Skånetrafiken och från våra olika leverantörer.

Huvudleverantör för projektet är CGI. Av mig, generalisten och projektkoordinatorn Lisa, kommer ni få en snabb introduktion idag.

Som ni redan vet från premiärinlägget så kommer Skånetrafiken att lansera en mobilanpassad webb (Episerver 7.5), inklusive ny webbshop (Episerver Commerce), och ett helt nytt CRM-system (MS Dynamics) kombinerat med en helt ny analysplattform (ett datawarehouse med tillhörande Qlikview-applikationer), och detta redan under våren 2015. ”En plattform att bygga på för framtiden”, skrev Martin och Ulrika. Ja, projektet ”Digital kundmöte” är stort och brett och det är en tuff utmaning, både för oss internt och för våra leverantörer. Alla olika delar måste synkas för att kunna åstadkomma en helhetslösning, men detta helhetsgrepp är helt nödvändigt för att vi ska kunna komma vidare i våra ambitioner för 2020.

Det som tydligast syns ut mot kund är vår hemsida – Skånetrafiken. Den har idag mellan 40 000 och 70 000 besök (inte unika besökare, utan besök) per dygn och av dessa är det redan idag drygt 49 procent som kommer från mobila enheter – och det trots att sajten som den är idag är fullkomligt icke-mobilanpassad. Våra kunder är ju per definition väldigt, väldigt mobila eftersom de (ni) är ute och reser med oss en hel del. Så valet att satsa på en responsiv ny hemsida, designad enligt principen ”mobile first”, var väldigt självklart för oss.

För att kontrollera att våra antagande kring vår målgrupp var riktiga genomförde vi inför projektstart ett arbete med InUse. Ur det arbetet föddes Anna, Leon och Birgitta – våra tre primära personas.

Vad gör vi i ”Digitalt Kundmöte”?

You May Also Like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.