Efter flera veckor av interna tester och justeringar genomförs det just nu användartester med vanliga resenärer under ledning av Valtech. Totalt tio personer har valts ut att testa nya Skånetrafiken efter att hundratals anmält sitt intresse, ett antal som ger ett fullgott resultat för att upptäcka de vanligaste synpunkterna.

Här är en skissbild på hur vyn när man har sökt en resa ser ut.

Testerna görs med mobiltelefon eftersom den nya hemsidan är framtagen med mobilen i fokus. Under ungefär en timme får testpersonen lösa diverse uppgifter som kan handla om allt från att söka en resa från en viss adress eller att registrera ett konto och beställa Jojo-kort.

Och redan halvvägs in i testerna har man kunnat dra flera slutsatser.

– Testerna har gått väldigt bra och vi har redan sett tydliga tendenser på saker och ting som skapar problem och sånt som fungerar bra. I många fall kan det vara en liten förändring som löser det hela och underlättar för besökaren, säger testledaren Magnus Thorsell från Valtech.

En av testpersonerna var Rolf Olsson som efter en timmes testade hade lyckats lösa samtliga uppgifter.

Är du resenär idag?

– Det händer, framförallt mellan Malmö och Köpenhamn. Men jag är ingen pendlare.

Vad tyckte du om testerna?

– Det var bra upplagd. Jag hade lite synpunkter som jag förde fram till testledarna och jag tycker att mina synpunkter togs väl om hand.

Vad är ditt första intryck av vår kommande sajt?

– Det var kanske ingen ”wow-känsla” men det fungerade bra tycker jag.

Nya Skånetrafiken kommer att lanseras senare i vår. Mer om det får ni läsa i bloggen här framöver!

Nu testas nya skanetrafiken.se för fullt

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *