Som vi tidigare har berättat om här i bloggen går Nordic Internet On Things Hackathon av stapeln i Lund i helgen och Skånetrafiken är en av tävlingens partners. Tio lag ska under 50 timmar komma på lösningar för framtidens smarta transporter och smarta hem. Totalt kom det in drygt 50 anmälningar från över 16 länder och här är de fyra lagen som ska jobba med framtidens resor.

HackLab – Spanien

”Vi vill utveckla förbättringar i Minimum Viable Device-enheten som att ge den sin egen webbserver eller en säker kommunikation mellan sensorer i nätverket och MVD-enheten för att se till att det inte finns någon förorenad data. Säkerheten är viktig att ta hänsyn till när tekniken används på publika platser som stationer och busshållplatser.”

PSALM – Ryssland

”Vi vill ägna vårt projekt till datainsamling för att öka nöjdheten med hos de som reser med kollektivtrafiken och för att kunna garantera trafiksäkerhet och en ständig monitorering av vägförhållanden.”

Seamless Travel Experience – Sverige

”Vi vill göra det lättare för kunderna att betala för sina resor genom att tillhandahålla laddningar i realtid och möjligheten till att spara virituella resekort i mobilen. Vi vill också att resenärer ska kunna se närbelägna busshållplatser och exakt var en specifik buss befinner sig, i realtid.”

Skånetrafiken 2.0 – Sverige

”Vår app tillhandahåller information om den aktuella trafiksituationen både till resenärer och Skånetrafiken. MVD-enheten på varje busshållplats känner av användare som är i närheten och ger dom möjligheten att välja en avgång. Via systemet får Skånetrafiken information om hur många användare som är på en specifik station och var dom är på väg.”

Busspelet Färgglatt – Sverige

”Vårt lag ska hacka på ett enkelt multiplayerspel fokuserat på två lag som tävlar om att färglägga en karta. Spelet ska finnas på MVD-enheten och spelarna ska ansluta sig med hjälp av sina smarta enheter”.

Bold Travel – Sverige

”Under tävlingen vill vi fokusera på två saker kopplat till resupplevelsen: på- och avstigning samt möjligheten att få trafikinformation i realtid genom bärbara accessoarer. Till exempel genom att koppla ihop MVD-enheter med sensorer och lampor ovanför platserna på ett tåg för att skapa en infrastruktur avsedd för att göra det lättare att hitta en plats.”

Hela lagens idéer samt idéerna för det andra ämnet smarta hem hittar ni här. Och vill ni följa evenemanget går det att antingen åka till Mobile Heights i Lund eller följa med via tävlingens Facebooksida eller Mobile Heights Twitterkonto.

De här idéerna om framtidens resor ska det hackas om

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *