Den 12 december invigs Trelleborg C och dagen efter kan den som vill ta Pågatåget till eller från Trelleborg. En sak som har gjorts om till invigningen är skyltningen för avgångar på stationen. Där är vi i färd med att omdesigna våra nuvarande layouter och första releasen kommer till största del att handla om en rent visuell omdesign.

Avgångsskyltarna kommer att få ett ansiktslyft där vi å ena sidan lyfter fram Skånetrafikens varumärke med rätt profilfärger och mer optimal typografi och å andra sidan gör skyltarna mer kontextanpassade. Det vill säga anpassade efter var de står och vilka fordonsslag som visas, allt för att göra de mer användarvänliga för resenären. Tanken är att i ett längre perspektiv applicera den nya designen på alla Skånetrafikens stationer och hållplatser.

Här ett konceptexempel på hållplatsspecifik avgångsskylt för stadsbuss

Kan det här vara ett sätt att göra informationen på stationer och hållplatser mer användarvänlig?

Uppdatering av avgångsskyltar på Trelleborg C

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *